[BizLawyer] Penalistul Mihai Mares, Managing Partner MDM: Cele mai des întâlnite probleme pentru companii apar în zona de evaziune fiscală  și spălare de bani. Constituirea de grup infractional organizat “acompaniaza” adesea acuzațiile în dosarele de evaziune fiscală

Am relatat cu jurnaliștii de la BizLawyer despre cele mai întâlnite probleme ale companiilor în zona de evaziune fiscală și spălare de bani.

Adesea, în cazul infracțiunilor de evaziune fiscală, administratorii societăților, , neglijează urmărirea derulării contractelor după ce le semnează sau scapă din vedere anumite operațiuni, care pot naște suspiciuni privind evaziunea fiscală, după ce au fost facturate. Aceasta din urmă este urmată de spălarea de bani și de constituirea de grup infracțional.

O categorie aparte, nouă în legislația românească este infracțiunea legată de deturnarea licitațiilor publice, ce constă în îndepărtarea prin constrângere sau corupere a unui participant sau înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare.

În ceea ce privește persoanele fizice, există nenumărate dosare penale privind acuzații de corupție sau infracțiuni de serviciu. Sfaturile mele pe teme de prevenție penală le găsiți direct în articolul de pe BizLawyer. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *